Inmiddels lopen de temperaturen buiten snel op. Volgende week worden alweer temperaturen verwacht van 28 graden. Nu was het afgelopen jaren al een steeds grotere uitdaging om het hoofd koel te houden op de werkplek. Om dit probleem op te lossen hebben veel kantoren een airco laten plaatsen, zoals wij. 

Doordat nog vele mensen (gedeeltelijk) thuiswerken deze zomer zal de hitte weer een uitdaging zijn. Speciaal voor deze mensen en de mensen die buitenwerken hebben wij 10 tips om het hoofd koel te houden.

1. Blijf voldoende water drinken bij hitte

Het lijkt bijna vanzelfsprekend: drink voldoende water. Toch wordt het nog vaak vergeten, vooral als je druk aan het werk bent. Voldoende hydratie is essentieel voor je lichaam tijdens hitte en werkt voldoende. Laat de koffie en alcohol even staan en kies voor water. Alcohol en dranken met cafeïne drogen alleen maar uit, dus pas hiermee op. Ook als je stilzit achter je bureau is genoeg blijven drinken van groot belang. Onze tip: doe een beetje fruit in je water om het een smaakje te geven, wel zo lekker en gezond. Dit kan gemakkelijk met een van onze waterflessen met infuser.

2. Sluit het zonlicht buiten en doe ramen en deuren dicht

Doe alle ramen, deuren, gordijnen en andere vormen van zonsverduistering dicht. Het buiten houden van zon en warme lucht zorgt voor meer verkoeling. Onze tip is daarbij om de ramen en deuren wel in de vroege ochtenduren of late avonduren open te doen als de gevoelstemperatuur buiten lager ligt en de zon minder schijnt. Zo weet kan je een ruimte op een natuurlijke manier koelen.

3. Gebruik ventilatoren

Heb je thuis of op kantoor geen airco? Zorg dan voor goede ventilatie. Zoals eerder aangegeven is het verstandig om deuren en ramen in de ochtend of avond open te zetten. Hierdoor zal het koeler blijven in je werkruimte. Daarnaast is het mogelijk om een USB ventilator op je laptop aan te sluiten. Dit zorgt voor een aangename verkoeling tijdens het werken.

4. Eten tijdens warmte op kantoor

Het beste is om veel fruit en groente te eten. Met name waterhoudende producten, zoals watermeloen, komkommer en tomaten werken erg goed. Ben je onderweg en lukt het je niet om eenvoudig groente en fruit mee te nemen? Dan is onze salade set misschien iets voor jou.

5. Pas je kleding aan

Als je thuiswerkt maakt een korte broek met teenslippers niet veel uit. Dit is wel anders als je naar kantoor moet of onderweg bent. Kies dan voor lichte kleding die niet te strak zit, zo kan de warmte uit je lichaam beter ontsnappen. Neem een paar open schoenen mee, draag een netto polo en doe een cap op als bescherming tegen de zon.

6. Neem vaker een pauze

Neem vaker een pauze. Gebruik deze pauze om even te genieten van het prachtige weer. In de tuin, op je balkon of in het park. Ga lekker ijsjes halen en zoek de verkoeling op. Zo ben je na de pauze weer helemaal opgeladen en vrolijk om aan de slag te gaan.

7. Blijf rustig en kalm

Uiteraard is het niet verstandig je druk te maken over zaken als het buiten erg warm is. Je druk maken over de hitte zelf is het laatste wat je moet doen. Dit heeft namelijk helemaal geen zin. Hoe drukker jij je maak hoe eerder je lichaamstemperatuur zal stijgen. Blijf dus rustig, accepteer dat het warm is en spaar je energie voor de leuke dingen.

8. Werk volgens een tropenrooster

Begin zo vroeg mogelijk, als het qua temperatuur nog aangenaam is. Een voordeel daarbij is dat je ’s middags kan genieten van het heerlijke weer.

9. Plaats meer planten

Planten zijn top als het gaat om het regelen van het klimaat. Dit kunnen ze niet alleen buiten, maar ook prima binnen vier muren. Wat dacht je van onze Ogreen Clean Machine? Leuk om weg te geven en eenvoudig te versturen naar als je collega’s en relaties.

10. Elimineer alle bronnen van warmte

Elimineer alle bronnen van warmte in de ruimte waar je werkt. Zet alle apparaten die je niet gebruikt uit, ze zorgen allemaal voor extra warmte in de werkruimte. Zet de lampen uit, want ook lampen genereren extra warmte.