Wij kiezen steeds meer voor duurzaam. Dit is niet alleen zichtbaar in ons dagelijks leven, maar ook in het bedrijfsleven. Wij streven naar duurzame oplossing. Dus ook naar duurzame geschenken. Alleen hoe duurzaam is een geschenk en hoe kunnen wij dit meten? Dat doen wij door te kijken naar de ecologische voetafdruk. Wat dit precies inhoudt leggen wij graag aan je uit in dit blogartikel.

Kleinere ecologische voetafdruk

De ecologische voetafdruk is een getal dat weergeeft hoeveel biologisch productieve grond- en wateroppervlakte nodig is om je consumptieniveau te kunnen handhaven, en om de afvalproductie te kunnen verwerken. Deze voetafdruk heeft dus betrekking op alle consumptie van een persoon of groep personen. Dankzij de ecologische voetafdruk ontstaat er dus een duidelijk beeld van wat wij van de aarde vragen en of we er niet te veel van vragen.

Om de ecologische voetafdruk zoveel mogelijk te beperken worden onze producten zoveel mogelijk in de Europese Unie gemaakt. Hierdoor hoeven jouw relatiegeschenken niet meer vanuit het verre oosten te worden ingevlogen. In onze webshop proberen wij daarnaast ook zo duidelijk mogelijk aan te geven welke geschenken in de EU zijn gemaakt.

Vakmanschap

Relatiegeschenken die worden gemaakt in de Europese Unie staan niet alleen bekend om de kleine ecologische voetafdruk maar ook om hun kwaliteit. Ieder detail wordt nog strenger onder de loep genomen en er wordt gebruik gemaakt van regionale grondstoffen. Daarnaast staan deze geschenken vanidee tot productie onder streng Europees toezicht. Een ‘made in Europe’ geschenk geeft je zekerheid van een hoogwaardige duurzame kwaliteit.

Het assortiment

Vaak krijgen wij de vraag of het assortiment ‘made in Europe’ relatiegeschenken wel groot genoeg is. Wij kunnen u beloven dat dit assortiment zeer divers is. Naast bekende merken als Parker en Prodir worden ook de producten van Correctbook en Seatowel gemaakt in de EU. Deze innovatieve duurzame nieuwkomers zijn meer dan alleen een geschenk. Het zijn geschenken meteen duurzaam en sociaal verhaal.

Bent u opzoek naar een geschenk dat qua missie bij uw organisatie past? Wij voorzien u graag van vrijblijvend advies in onze showroom, bij u op locatie of via een video call.