Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij kanker, een ziekte waarmee 1 op de 3 Nederlanders op enig moment zelf wordt geconfronteerd. Dit jaar is er bijzondere aandacht voor kanker in coronatijd. Juist nu is het belangrijk dat we oog blijven houden voor de impact van kanker te meer daar de behandeling van deze ziekte ondergesneeuwd dreigt te raken door de continue aandacht voor Covid.

Dit blog schrijf ik op persoonlijke titel en als eigenaar van Complementair. Veel mensen kennen mij van mijn dochter Sharon Diepeveen, die een verstandelijke beperking heeft en op haar eigen niveau werkzaam is binnen ons bedrijf. Alleen wat mensen niet van mij weten is dat ik in mijn nabije omgeving meerdere keren geconfronteerd ben met kanker. Zo overleed mijn moeder in 2007, na een ziekbed van drie jaar, aan Non Hodgkin. Dat alles laat bij mij zijn sporen na. De ontelbare bezoeken aan het ziekenhuis waarbij je je moeder begeleidt van operatie naar bestraling en uiteindelijk thuis mantelzorger wordt. Mijn moeder wilde nooit een chemokuur en achteraf heeft de oncoloog na haar dood aan ons ook laten weten dat het in haar geval nagenoeg niets zou hebben uitgemaakt. De heftigheid waarmee de kanker om zich heen sloeg verzwakte haar heel snel en leidde uiteindelijk tot het onvermijdelijke. Amper na een maand na het overlijden van mijn moeder krijgt een vriendin van mij de diagnose borstkanker met chemotherapie als gevolg, waarbij ik haar enkele keren heb bijgestaan in het ziekenhuis.
En dan wordt in 2017 bij mijn man prostaatkanker geconstateerd. Een toevalstreffer dat men er achter kwam omdat hij nooit maar dan ook nooit klachten had die daarop zouden wijzen. En dat bericht is nog maar net verwerkt toen bij weer een andere vriendin van mijn borstkanker werd vastgesteld. Dat alles had een enorme impact op mij buiten de continue zorg voor ons verstandelijk beperkte dochter. En bij dit alles moest er ook de nodige aandacht zijn voor Complementair.

Toen vorige week Nataly van het Wereld Kanker onderzoek Fonds mij belde en begon met de volgende woorden: “4 februari is Wereld Kankerdag en daarvoor hebben wij een speciaal paars lintje”. Paars, herhaal ik verbaasd, dat is mijn kleur dat ook verwerkt is in het logo van Complementair.
Door corona hebben dit soort organisaties het extra moeilijk om inkomsten te genereren en hoe gaaf zou het zijn als wij dit soort organisaties juist nu kunnen helpen.

Dat helpen zou kunnen door op een speciale en originele manier ‘Dank je wel!’ te zeggen. Bijvoorbeeld door het geven van ‘bloemen’ in een brievenbuspakket! Want zo’n compact doosje bevat bloembollen of zaadjes in aarde, een simpele instructie én een persoonlijke boodschap van uw bedrijf. Daarmee kunnen uw medewerkers en relaties zelf de mooiste bloemen laten groeien. Ook een manier om iemand in het zonnetje te zetten! Een bloemen brievenbuspakket is een sympathiek en groen gebaar en past dan ook heel goed bij bedrijven die duurzaamheid en gezondheid belangrijk vinden.

Formaat: A5 verzenddoos (karton)

Inhoud: bloembollen of zaden, een gepersonaliseerde boodschap (kaartje of brief), uitleg, gepersonaliseerd banderol (sleeve) met uw boodschap en logo

Minimale afname: 10 stuks

Prijs € 10,00 excl. btw, thuisbezorgd en tegen een meerprijs kunnen wij door onze dagbesteding gemaakt een kaartje bijvoegen. De netto winst zal worden overgemaakt naar het kankeronderzoekfonds. Doet u mee in deze coronatijd waar mensen het extra zwaar hebben, doordat operaties worden uitgesteld en de mensen moeten leren omgaan met de coronamaatregelen naast hun eigen ziekte. Dokters gaan digitaal. Erkenning en herkenning voor deze grote groep mensen, daar draait het om.

Laten wij in deze moeilijke wereld nu juist een bloemetje extra planten.

Alsjeblieft een dankjewel

Marriëtte