Onze sociale partner Zideris bestaat 10 jaar. Dit wordt onder andere gevierd met een speciaal jubileum magazine. Wij waren erg trots toen wij onze Marijke prominent op de cover van dit feestelijke magazine zagen.

Over Zideris

Zideris is een kleinschalige organisatie met een eigen gezicht. Wij bieden professionele begeleiding en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. U kunt bij Zideris terecht voor eigenzinnige zorg voor: wonen, werk en dagbesteding, ambulante begeleiding, (para)medische zorg en specifieke ondersteuning.

Eigenzinnige Marijke

Marijke de Krosse woont zelfstandig in een door haarzelf ingerichte woning aan De Omloop in Veenendaal. Twee keer per week krijgt ze begeleiding thuis van Zideris. Al 10 jaar wordt Marijke begeleid door Anita van Ingen en Mirjam Filipe.

Met haar begeleidsters heeft ze een goede band. Elke maandag loopt ze, als het droog weer is, met Mirjam. Op donderdagavond kookt ze samen met Anita. "Vaak maken we een gezonde maaltijd", zegt Anita. "Marijke heeft de afgelopen tien jaar mooie persoonlijke ontwikkelingen doorgemaakt. Waar ze in het begin vijf dagen per week hulp nodig had bij onder meer schoonmaken en koken, krijgt ze nu twee keer per week gedurende anderhalf uur bezoek van haar begeleidsters."

"Marijke is zeer zelfstandig en is het liefst altijd bezig. Zo werkt zij twee dagen bij Complementair, een bedrijf actief in relatiegeschenken, promotieartikelen en bedrijfskleding. Daarnaast rijdt ze drie dagen per week op haar scooter naar zorgboerderij Re-turn in Bennekom. Marijke is dol op dieren. Zelf heeft ze een huisdier, een kat die kiddy heet."

Marijke heeft veel hobby's en is in de weekenden druk in de weer. Marijke vertelt: "Ik doe aan diamond painting, kijk Netflix, filmpjes op YouTube en volg op televisie onder meer Wie is de Mol, maar vooral ben ik groot fan van Klubbb3 (een schlagertrio waar ook Jan Smit deel van uitmaakt) en dan vooral van Florian Silbereisen. In 2018 heb ik een concert bezocht in München. De treinreis duurde maar liefst twaalf uur. Ondanks dat ik geen woord Duits spreek, wist ik mij prima te redden."

Anita is trots op de zelfstandigheid van Marijke. "Ik vind het leuk te zien hoe ze alles doet en hoe ze bezig is. Haar positiviteit werkt aanstekelijk. Ik hoop nog jarenlang samen met haar te kunnen koken."