Het is vast niet de eerste keer dat u leest dat er veel onveilige producten worden verkocht door webshops die gevestigd zijn buiten de Europese Unie. Onlangs bevestigde ook de Consumentenbond dat er veel mis is met de aangeboden producten bij webshops zoals AliExpress, Wish, Amazon, Light in the Box en eBay.  

Driekwart van de powerbanks, usb-laders en reisadapters niet door de Europese veiligheidstest. Zo zouden ze een schok geven, oververhit raken, smelten en zelfs in brand vliegen. Uiteraard wilt u deze risico’s niet lopen. Daarnaast bevatten producten veel schadelijke stoffen. Een deel van het speelgoed bevatte bijvoorbeeld 200 keer de toegestane hoeveelheid weekmakers.

Het advies van de consumentenbond is dan ook om geen kleding, sieraden, cosmetica, speelgoed of apparaten die op stroom werken te kopen via een platform buiten de EU.

Wij vinden het goed dat er nu serieus aandacht is voor het probleem van het zelf importen van spullen via platforms als AliExpress, Wish, Amazon etc. Wil je weten hoe onze producten gekeurd zijn volgens de Europese normen? Vraag dan de certificaten op van het product.

Meer weten over onveilige producten bij webwinkels buiten de EU? Lees dan het volledige artikel van de Consumentenbond.