Sinds vorige week moeten veel mensen thuiswerken. Dat is het gevolg van het officiële advies van de overheid om de corona crisis te lijf te gaan. Als het enigszins kan: kom niet naar je werk. Toch kan lang niet iedereen thuis werken. Om een voorbeeld te geven kunnen mensen die in een winkel werken, stratenmakers, timmermannen en politieagenten natuurlijk niet thuis werken.

Voor mensen op kantoor ligt dit natuurlijk anders. Dit werk kan in veel gevallen wel op afstand worden gedaan. Om in deze tijd de betrokkenheid bij jouw collega's te behouden geven wij je 3 tips.

Tip 1: De online koffieautomaat

Het weer of de ontwikkelingen in een bekende televisieserie zijn gespreksonderwerpen die vaak bij de koffieautomaat op het werk worden besproken. Als je thuiswerkt wordt dit natuurlijk erg lastig. Voor de thuiswerker is er geen smalltalk en blijft er alleen het werk over als gespreksonderwerp, als ze met hun collega’s praten.

Niet iedereen is het er helemaal over eens of samenwerkingstools als Slack en Microsoft Teams je medewerkers productiever maken. Toch zijn deze tools onmisbaar om medewerkers in contact te houden met elkaar en te laten deelnemen met de belangrijke small talk.

Tip 2: Ander manier van leidinggeven

Het thuiswerken vraagt ook om een andere manier van leidinggeven. Zo moet je als leidinggevende durven los te laten en erop vertrouwen dat je medewerkers op afstand hun werk goed doen. Via de eerder genoemde online tools kun je hen daarbij helpen en ondersteunen.

Indien je wilt controleren of medewerkers bijvoorbeeld hun uren wel maken werkt dat minder goed. Als het goed is voelen ze zelf namelijk ook hun verantwoordelijkheid om hun werk goed te doen en hun targets en deadlines te halen.

Tip 3: Relatiegeschenk als waardering voor je medewerkers

Je medewerkers vormen het sociaal kapitaal van je onderneming. En in de huidige markt zijn ze goud waard, want goed personeel vind je niet zo makkelijk. Om de betrokkenheid bij medewerkers ook te behouden als ze thuiswerken zijn relatiegeschenken ideaal. Met een passend relatiegeschenk uit je een blijk van waardering naar je medewerkers. Dit motiveert de medewerkers en helpt hen een betrouwbare relatie aan te gaan.

Het effect van relatiegeschenken is dus erg groot en relatief goedkoop vergeleken met dure samenwerkingssoftware. Ook is het mogelijk om relatiegeschenken als brievenbuspakketje naar huisadressen te versturen. Meer weten? Bekijk ons assortiment volledige assortiment op www.complementair.shop, bel ons op 08502010 876 of stuur een mail naar office@complementair.net.