Vragen? Bel ons:

085-0210876

 

 

 

Klantenservice

Bestellen

Als u het geschikte product heeft gevonden, kunt u het eenvoudig online bestellen:

- klik de juiste kleur aan;
- vul het gewenste aantal in;
- selecteer het aantal kleuren opdruk;
- klik op 'bestellen';
- vul uw gegevens in; 
- bekijk en wijzig, indien nodig, de inhoud van uw winkelmandje;
- controleer uw bestelling en plaats deze.

Uiteraard is het ook mogelijk om telefonisch te bestellen, of in één van onze showrooms. Liever eerst een offerte aanvragen? Klik dan op ‘Offerte’, in plaats van ‘Bestellen’ en vul uw gegevens in. Ook kunt u een sample aanvragen. U kunt het product dan eerst met eigen ogen zien.

Bestellen op maat

Wilt u bijvoorbeeld uw medewerkers verrassen met een pen, met daarop hun eigen naam, geef dit dan ook aan in het opmerkingenveld. Of neem even contact met ons op. Wij staan voor u klaar en helpen u graag!

Betalen

U ontvang altijd een factuur na levering van uw bestelde goederen. Onze medewerkers zullen een betalingstermijn met u afspreken. Is er geen termijn afgesproken? Dan geldt een termijn van 14 dagen na levering. Meer over de betaling leest u in onze algemene voorwaarden

Levertijd (met opdruk)

Nadat u uw bestelling heeft geplaatst, ontvang u van ons een bevestiging van uw bestelling. Indien u uw relatiegeschenk(en) wilt laten personaliseren, ontvangt u ter controle ook een drukproef. Na uw akkoord op deze drukproef wordt uw bestelling gereed gemaakt. Wij zorgen ervoor dat uw opdracht tot in de puntjes wordt geregeld. Wij proberen uw bestelling op de gewenste bezorgdatum af te leveren. Wilt u een bestelling met spoed ontvangen? Neem dan even contact met ons op.

Food gerelateerde artikelen

Food gerelateerde artikelen die onder andere verwerkt worden in de kerst- en overige themapakketten, hebben vaak een korte houdbaarheidsdatum. Bij het plaatsen van een bestelling dient u hiermee rekening te houden.

Retour en klachten

Artikelen die persoonlijk van aard zijn, dat wil zeggen bedrukt, gegraveerd danwel anders gepersonaliseerd naar de specifieke wensen van de opdrachtgever, vallen buiten het herroepingsrecht daar er sprake is van maatwerk. Ook andere artikelen mogen niet zonder opgave van redenen worden geretourneerd aan Complementair premiums & gifts. Er geldt geen bedenktijd: wanneer het orderproces na akkoord van de opdrachtgever wordt gestart vervalt het herroepingsrecht. 

Wanneer producten kapot, niet-werkend danwel op andere wijze niet deugdelijk zijn, dient dit zo snel mogelijk maar uiterlijk binnen 8 dagen na levering schriftelijk aan Complementair premiums & gifts te worden gemeld. 

Bedrukkingsfout

Voor elke bedrukking is de digitale drukproef leidend. Mocht de bedrukking onverhoopt anders zijn dan in de drukproef en de artikelen zijn op die manier niet bruikbaar kunnen we de producten retour nemen en opnieuw leveren. Wij kunnen helaas geen klachten over de bedrukking accepteren terwijl er geleverd is conform een goedgekeurde drukproef.

Werkwijze indienen op- of aanmerking

Een op- of aanmerking kan alleen in behandeling genomen worden wanneer wij hiermee bekend zijn.

Houdt u er rekening mee dat voor een goede afhandeling het noodzakelijk is een eventuele op- of aanmerking binnen een week na levering te melden. Wij willen constant verbeteren, daarnaast willen onze leveranciers en drukkerijen inzicht in foutleveringen hebben. Daarom vragen we u ten allen tijde een of meerdere duidelijke foto’s van het product mee te sturen naar office@complementair.net.

Sample Aanvragen

Wilt u eerst het product met eigen ogen zien? Dan heeft u heeft altijd de mogelijkheid om een sample aan te vragen van het gewenste relatiegeschenk. Dit doet u eenvoudig door een mail te sturen naar info@complementair.net. Uw aanvraag wordt per mail bevestigd.

Samples met een goederenwaarde onder de € 5,- zijn gratis. (m.u.v. textielartikelen)

Mocht het goederenbedrag hoger zijn dan € 5,- dan nemen wij eerst contact met u op. De kosten worden in overleg gecrediteerd wanneer wij uw bestelling mogen ontvangen.